Metro

 

Ondergronds ongezien ontspoord

naar het einde van de tunnel

kruipt het lijnenspel, buiten de kaders

met ritmische regelmaat richting licht

 

Anonieme reizigers, kijk niet om je heen;

niemand die je ziet, de pijlen wijzen jouw weg

kortstondig onderweg naar belangrijkheid

rollend onder Moeder Aarde haar zoden

 

Gekleurde massa versus zwart

treden, heel even maar,

onder de stampende voetsporen

van de menigte boven hoofden

 

De stad rust als een donkere deken

beschermend over hen heen

Daar is het einde van de tunnel

en begint het levende licht

Gepubliceerd door

Marian

Ik luister graag naar de stilte. Wars van mode, merken en meelopen. Extreem dierenliefhebber. Vegetarisch. Yoga. Schrijven. Lezen. Reizen. Pionier. Inspirator. Mindfulness. Idealist. Ik vind niets vanzelfsprekend. Pas niet in het plaatje van de gewenste maatschappij. Trek graag mijn eigen plan, daarbij de kudde ontwijkend. Ik ben graag samen, maar heb alleenzijn nodig om alle idee├źn een plaats te kunnen geven. Ik adem liever uit dan in. Ben altijd onderweg, soms in mijn hoofd, op zoek naar innerlijk avontuur. Soms fysiek, op weg naar nieuwe ervaringen en herinneringen. Inspiratie is mijn leven, reizen mijn thuiskomen. Mijn veiligheid is het onbekende. Ben altijd op zoek naar schoonheid. "A mind forever voyaging through strange seas of thought... Alone". Newton